digital.bgНова функция, наречена Send Tab to Self“ в Google Chrome ви позволява

...
digital.bgНова функция, наречена Send Tab to Self“ в Google Chrome ви позволява
Коментари Харесай

Как да използвате скритата функция „Send Tab to Self“ в Google Chrome

digital.bg

Нова функционалност, наречена „ Send Tab to Self “ в Google Chrome ви разрешава бързо да изпращате табове сред всичките си устройства с Chrome. Тази функционалност, налична посредством прикрит байрак в Гугъл Chrome, е налична в стабилната версия на Chrome, тя обаче е задействана по дифолт в Chrome 77.
Как работи функционалността?


 

Разбира се, можете да получите достъп до отворени табове на други устройства посредством страницата History, в случай че употребявате Chrome Sync, само че тази нова функционалност е по-добра и по-бърза. След като я активирате, ще намерите нова алтернатива „ Send to Your Devices “, когато кликнете с десния бутон върху уеб страница. Ще бъдат изброени всички браузъри Chrome, в които сте влезнали с вашия Google акаунт - в Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android и даже iPhone и iPad. Изберете устройство, на което да изпратите таб.
Как да активирате „ Send Tab to Self “?
Тази алтернатива е налична като байрак. За да я намерите, въведете chrome: // flags в адресната лента на Chrome и натиснете „ Enter “. Извършете търсене със „ Send tab “.

 



 

Ще видите няколко разнообразни варианти. Трябва най-малко да активирате вариантите „ Send tab to self ” и „ Send tab to self show sending UI ”. Кликнете върху полетата вдясно до всяка алтернатива и изберете “Enabled. ”

 

Ако активирате опцията „ Send tab to self history ” ще виждате изпратените табове на страницата си History. А опцията „ Send tab to self broadcast ” ви разрешава да изпращате таб на всичките си устройства, вместо единствено на едно.

 

И най-после, в случай че желаете да употребявате тази функционалност, без да активирате Chrome Sync, активирайте опцията „ Send tab to self: enable use when signed in regardless of sync state ”.

 



 

Когато сте подготвени кликнете върху „ Relaunch Now ”, с цел да рестартирате браузъра Chrome с задействани флаговете. Повторете този развой във всички браузъри Chrome, които употребявате на разнообразни устройства. Ако активирате Send tab to self единствено на едно устройство, не можете да изпращате табове до други устройства. Обърнете внимание, че Chrome за iPhone и iPad няма знамена, само че все пак може да получавате изпратени табове и на тези устройства.


Как да изпращате табове сред устройствата си?
След като активирате флаговете и рестартирате уеб браузъра си, ще имате достъп до функционалността от две места. Можете да кликнете с десния бутон върху уеб страница, с цел да видите менюто „ Send to Your Devices “ и кликнете върху едно от устройствата, с цел да изпратите таба до него.

 



 

Същата алтернатива е налична и в Omnibox или адресната лента. Кликнете един път в лентата и ще видите икона “Send This Page ” от дясната страна на лентата, вляво от иконата на отметката (звезда). Кликнете върху нея и ще видите лист на устройствата дружно с това по кое време те са били за последно дейни.

 



 

Ще видите уведомление, когато изпратите таб.

 



 

И на другото устройство ще се появи уведомление. Кликнете или докоснете известието, с цел да отворите неотложно таба, изпратен в Chrome.

 



 

На някои платформи функционалността работи по друг метод. Например, в iPhone няма да получите уведомление, а ще видите „ Tab Received ” в долната част на страницата „ New Tab “ на Chrome. Докоснете „ Open “, с цел да отворите таба, който сте изпратили.

 



 

Ако не виждате някое от устройствата си в листата, уверете се, че то употребява най-новата версия на Гугъл Chrome с задействани тези знамена и че сте влезнали в еднакъв Гугъл акаунт на всичките си устройства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР